Кафедра початкової освіти доєдналася до просвітницьких вебінарів «Цвіт української педагогіки: сучасне і минуле»

17 квітня 2024 року професорсько-викладацький склад кафедри початкової освіти та здобувачі першого (бакалаврського), другого (магістерського), третього (доктор філософії) рівнів вищої освіти спеціальності «Початкова освіта» у межах серії просвітницьких вебінарів «Цвіт української педагогіки: сучасне і минуле» стали учасниками гостьової лекції (вебінару) «Художньо-образний світ Василя Сухомлинського» .

Спікерами заходу були знані особистості. Докторка педагогічних наук, професорка, дійсний член (академік) НАПН України, донька видатного педагога Ольга Сухомлинська поділилася з присутніми актуальними, і у нинішній час, ідеями виховання Василя Сухомлинського, автобіографічними споминами великого педагога. 

Науковий співробітник відділу педагогічного джерелознавства та біографістики Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В.О.Сухомлинського, голова Всеукраїнської асоціації Василя Сухомлинського Леся Сухомлинська простежила ідеї формування природознавчої компетентності дітей, як за часів Василя Сухомлинського, так і у нинішнього підростаючого покоління.

Олександр Міхно, доктор педагогічних наук, директор Педагогічного музею України, науковий співробітник сектору сухомлиністики відділу педагогічного джерелознавства та біографістики Державної науково-педагогічної бібліотеки України розкрив унікальні особливості уроків музики в Павлиській школі.

З метою глибшого дослідження педагогічних ідей визначних персоналій української педагогіки та в межах опанування історії педагогіки (з модулем “Музейна педагогіка”) під керівництвом викладачів Ольги ФЕДІЙ і Юлії ПАВЛЕНКО до заходу були долучені студенти першого курсу спеціальності 013 Початкова освіта. За участь у вебінарі і виконання тематичних завдань відбудеться перезарахування балів з відповідного модуля ОК.

Дякуємо колегам з ІПООД імені Івана Зязюна НАПН України за онлайн-зустріч. Подія відбулася на одному подиху: змістовно і натхненно. 

You may also like...