ОБГОВОРЕННЯ ВНУТРІШНІМИ ТА ЗОВНІШНІМИ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ НА КАФЕДРІ ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ

На кафедрі початкової освіти ПНПУ імені В.Г.Короленка у березні-квітні 2024 року відбулися сесійні засідання в онлайн і офлайн форматі професорсько-викладацького складу, здобувачів освіти, випускників та зовнішніх стейкхолдерів із метою обговорення змісту освітніх програм підготовки фахівців початкової освіти і результатів їх реалізації.

У ході роботи гаранти ОП усіх рівнів вищої освіти (Ольга ФЕДІЙ – третього (PhD), Євгенія ПОЧИНОК – другого (магістерського), Юлія ПАВЛЕНКО – першого (бакалаврського), Валентина БОГУТА – першого (бакалаврського) скороченого терміну навчання) ознайомили присутніх із метою, компетентностями, результатами навчання та структурою вивчення дисциплін.

На сайті кафедри початкової освіти проводилося анкетування, стейкхолдерів ОП,  випускників першого та другого рівнів вищої освіти, а також аспірантів на предмет загальної оцінки якості підготовки на освітніх програмах «Початкова освіта»: задоволеність якістю здобутої освіти у ПНПУ, урахування освітніх потреб та забезпечення академічних свобод під час навчання на ОП, доступ до електронних інформаційних ресурсів, співвідношення теоретичних знань і практичних навичок, використання сучасних педагогічних технологій, формування індивідуальної освітньої траєкторії, участь в програмах академічної мобільності та ін. Результати анкетування оприлюднені на сайті кафедри, пропозиції та побажання стейкхолдерів та випускників спеціальності 013 початкова освіта були враховані при обговоренні змін до ОП.

Під час обговорення, зокрема, Олена ОСАДЧА, директор Початкової школи №43 Полтавської міської ради, та Наталія ХРИПКО, заступник директора, підкреслили високий рівень професійної підготовки студентів і випускників кафедри, які вже працевлаштовані в очолюваному ними ЗЗСО.

Унаслідок жвавої робочої дискусії учасники засідань на перспективу вивели цікаву формулу співпраці «викладач-студент-учень», а в результаті проведеного щорічного моніторингу робочі групи ОП отримали рекомендації для удосконалення їх змісту і забезпечення якісної підготовки майбутніх учителів початкових класів в контексті вимог сучасного ринку праці та інтеграції до європейського освітнього простору й подальшого оновлення змісту освітніх компонентів й каталогу вибіркових дисциплін на наступний навчальний рік.

Дякуємо всім учасникам за цікаві зустрічі, плідну співпрацю, цінні рекомендації та позитивні відгуки. Працюємо далі! Разом до Перемоги!

You may also like...